Categories
Antirepressió

12 de febrer inici d’un judici polític

Demà dia 12 de febrer del 2019 comença el judici en el que es jutjarà a 12 persones: 10 polítics i 2 activistes. La Troca Servei Jurídic vol donar el màxim suport a les defenses dels encausats i, en concret, donem veu a l’advocat Benet Salellas qui, juntament amb d’altres lletrats, defensarà a Jordi Cuixart. Aquí les seves paraules que les fem nostres:

«Aquest judici vol construir el relat que l’independentisme és violent. Doncs nosaltres, evidentment, no només demostrarem que no és violent, que això podria ser una defensa tècnica, sinó que explicarem que qui és violent és l’Estat, a través de l’exercici de la violència que va ser evident el dia 1 d’octubre i a través de la violència judicial. Nosaltres, el que farem serà convertir els acusadors en acusats.

De judicis polítics n’hi ha hagut molts, probablement, més enllà d’aquest que ara té tant protagonisme. Jo el que plantejo és que fem política davant dels tribunals. Un dels autors citats al llibre* reflexiona sobre el fet que, en un judici polític, el fiscal parla de política, la policia parla de política i el jutge parla de política. I a l’únic a qui no li és permès parlar de política és a l’advocat defensor.»

Entrevista complerta a:

https://www.naciodigital.cat/noticia/168161/benet/salellas/podem/obligar/suprem/dictar/sentencia/absolutoria

*Es refereix al llibre Jo Acuso. La defensa en judicis polítics. Autor Benet Salellas, de Pagès editors