Categories
Antirepressió

Les dones: col.lectiu vulnerable

L’article 147 del Codi Penal tipifica les lesions i imposa la pena de tres mesos a tres anys. El següent article (el 148) diu que la pena podrà ser de 2 a 5 anys si s’han emprat armes, si la víctima és una persona discapacitada, un menor, una persona especialment vulnerable o si la víctima és o hagués estat l’esposa, parella, … de l’autor.

Això vol dir que és necessari acreditar que qui ha comés el delicte ho ha fet per raó de gènere, perquè és un masclista?, això vol dir que qui ho ha fet té alguna inadversió contra les persones discapacitades, vulnerables o menors? La resposta és que no cal acreditar-ho perquè no és requisit del tipus.

Ara bé, si l’autor comet la lesió per raó de gènere o perquè discrimina a les persones discapacitades o menysprea als menors, … aleshores s’haurà de demanar l’aplicació de la forma agravada contemplada en l’article 22 del mateix Codi Penal.

Que tu dona no et sentis vulnerable, no vol dir que no formis part d’un col.lectiu que és altament vulnerable en tots els sentits.