Categories
Part i naixement

Por qué las mujeres ya no dan a luz en fin de semana ni días festivos. Article de elDiario.es

Seguint amb la temàtica de l’entrada anterior on parlavem de diversos permisos relacionats amb la maternitat i la lactància i com planificar un part, avui us enllacem un article de elDiario.es que ens ha enganxat perquè acredita amb xifres el que és una realitat com un temple “Por qué las mujeres ya no dan a luz en fin de semana ni días festivos”.

A nosaltres no ens preocupa massa que a un home se li garanteixi un permís de paternitat, (tampoc ens hi oposem), tot i que resulta absurd vendre “igualar” quan només es disposen de 16 setmanes de maternitat, cal reclamar la maternitat que les dones i els seus fills i filles necessiten.

Volem que la dona, la portadora, la que pareix, la que pateix, la que alleta, sigui tractada i respectada en tot moment. Penosament, en moltes ocasions, i no per cap risc, sembla que s’ha assimilat com a normal que programin el dia i l’hora del part i decididament així, diem, de nou, no.

“Cada vez es menos habitual nacer en fin de semana o festivo. En 1975 había casi las mismas posibilidades de venir al mundo en lunes, jueves o sábado, pero hoy en día dar a luz en sábado o domingo es un 21% menos probable que cualquier otro día, según el análisis realizado por elDiario.es de los microdatos del Instituto Nacional de Estadística de todos los nacimientos desde 1975 y que incluyen el día exacto en el que se produjo cada uno.”

Por qué las mujeres ya no dan a luz en fin de semana ni días festivos (eldiario.es)