Categories
Antirepressió

Sergi i Ramon absolts.

Entrada a judici dia 5 d’octubre del 2020

Fa una setmana l’Audiència Provincial de Barcelona-secció 3ª ens notificava l’absolució d’en Sergi i en Ramon. Cap d’ells va cometre cap acte delictiu de desordres públics, resistència o desobediència greu.

En Sergi i en Ramon el dia 30 de gener del 2018 van exercir el seu dret de manifestació, dret legítim en qualsevol estat de dret compromés amb la llibertat. No van cometre cap delicte, però el dia 10 d’abril del 2018 al matí van ser detinguts i durant més de dos anys han estat patint perquè les penes de presó anaven dels dos als tres anys, i com ells moltes més repressaliades.

Alguns dels raonaments jurídics dictats pel Tribunal de la Sala:

“Y aún en el negado caso de que su conducta pudiera calificarse como un mal uso del derecho fundamental (como el de manifestación), si no hay lesividad social, no bastaría para integrar el delito, ya que no consta que afectara a la vida colectiva. De lo contrario, llegaríamos a la indeseable solución de imputar el delito de desórdenes públicos a todo aquél que participara en una manifestación en la que llegaran a producirse actos de violencia, incluidos los que se encontraran en el lugar y momento distintos a aquéllos en los que se llevaran a cabo”

“La ausencia de prueba de que por parte de alguno de ellos se llevaran a cabo actos de agresión o verdadero acometimiento contra los agentes de la autoridad (de hecho, las imágenes gravadas vienen a demostrar lo contrario y ninguna de ellos presenta lesiones).”

Estem satisfetes del resultat especialment per en Sergi, en Ramon, per les seves famílies i companyes. Cal seguir defensant els nostres drets fonamentals i els nostres drets col.lectius, tal i com ho han fet totes les persones que al llarg d’aquest camí han donat suport incondicional a en Sergi i a en Ramon. Va per elles.